درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 08:01:4 FA | AR | PS | EN
تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن            صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان            خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا             اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند             تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان            سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            






تاریخ نشر: 1396/1/16 - 12:38:12
تعداد بازدید: 1749
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

جنگ رسانه‌ای علیه اسد، سیاست نخ نما شده غرب
پشت پرده حملات شیمیایی در سوریه
پشت پرده حملات شیمیایی در سوریه

در این شرایط، شکل دادن به افکار توده‌ها میتواند با کمترین هزینه بازیگران بین المللی را به مقاصدشان رهنمون سازد. لذا موج گسترده علیه بشار اسد را در همین راستا میتوان ارزیابی کرد. چرا که این روند میتواند اجماع جهانی علیه نظام این کشور را شکل داده و بدین ترتیب زمینه‌های اقدامات غیرمشروع دولت‌های غربی و عربی در سوریه را فراهم نماید.


بحران سوریه در حالی وارد هفتمین سال خود شده است که ارتش سوریه به پیروزی‌های قابل توجهی در عقب راندن تروریست‌ها و بازپس گیری مناطق تحت تملک آنها دست یافته است. همچنانکه اخیرا نیز نیروهای ارتش توانستند پس از محاصره کامل تروریست‌های تکفیری در منطقه دیرحافر در حومه شرقی پایتخت و به هلاکت رساندن بیش از ۵۰۰ تروریست تکفیری، ضربه سهمگینی را به آنها وارد نمایند. عملیات نیروهای ارتش در مناطق مختلف حومه شمالی حماه نیز منجر به خروج تروریست‌ها از شهر کوکب شده است.

همزمان با وقوع این تحولات و احتمال پیشروی‌های ادامه دار ارتش سوریه در مناطق مختلف، روز گذشته در رسانه‌های غربی و عربی حامی مخالفان نظام اسد،اخباری مبنی بر استفاده ارتش سوریه از سلاح‌های شیمیایی علیه غیرنظامیان ساکن در ادلب منتشر شد و همزمان با آن نیز تصاویری از کودکان کشته شده بر اثر این حادثه رسانه‌ها و فضاهای مجازی را پر کرد.

درهمین راستا، رسانه‌های معارض نظام سوریه ازجمله شبکه‌های الجزیره و العربیه با فضاسازی گسترده و پخش تصاویر مبهم، بشار اسد را متهم به این اقدام غیر انسانی کردند. طبق ادعای این رسانه‌ها حداقل 100 نفر در حمله‌ای هوایی ارتش سوریه به منطقه خان شیخون در استان ادلب، کشته و تعدادی هم مجروح شدند. علاوه براین، بسیاری از مقامات غربی از جمله سخنگوی کاخ سفید و رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با اعلان مواضع جهت دار، نوک پیکان اتهامات را به سمت اسد نشانه گرفتند. همچنانکه فرانسه و انگلیس نیز درخواست تشکیل سریع جلسه شورای امنیت را مطرح کردند.

اما به رغم همه ادعاهای مطرح شده، ارتش سوریه بلافاصله پس از وقوع این حادثه در بیانیه‌ای تاکید کرد: (ما هرگونه استفاده از سلاح شیمیایی در خان شیخون را تکذیب می‌کنیم و ارتش هرگز از سلاح‌های شیمیایی استفاده نکرده و نمی‌کند.)، و از سوی دیگر، ژنرال (ایگور کوناشنکوف) سخنگوی وزارت دفاع روسیه نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد این حمله که اواسط روز سه شنبه روی داد، یک انبار بزرگ تولید و ذخیره کردن گلوله‌های حاوی گاز سمی متعلق به معارضان مسلح را در شرق شهر خان شیخون را هدف قرار داده ا ست.

این فضاسازی گسترده رسانه‌ای غربی - عربی علیه اسد در حالی شدت گرفته است، که به راه انداختن موج تبلیغات منفی علیه ارتش سوریه در سال‌های اخیر همواره یکی از راهکارهای اصلی تروریست‌ها و دولت‌های حامی آنها برای همراه سازی نظام بین الملل و افکار عمومی جهان با خود بوده است. همچنانکه آنها پیش‌تر نیز در جریان حملات شیمیایی تروریست‌ها به غوطه شرقی از این سیاست استفاده کردند و اکنون نیز به دنبال پیشروهای ارتش سوریه امیدوارند با افزایش فشار جهانی علیه بشاراسد، مانع عبور نیروهای حکومتی از شهرهای مورک، اللطامنه، کفرزیتا، حلفایا و رسیدن به شهر استراتژیک خان شیخون شوند.

این اتهام زنی‌ها در حالی صورت میگیرد که بشار اسد پیش‌تر تحت نظارت سازمان‌های بین المللی و دولت‌های غربی تمامی تسلیحات شیمیایی خود را نابود کرده بود. مضاف بر آنکه مقامات سوری در بدترین شرایط میدانی سالهای گذشته نیز برای دست یابی به پیروزی از این ابزار استفاده نکردند. چرا که کاربرد سلاح شیمیایی علیه ملت سوریه علاوه بر آنکه جنایتی غیرقابل بخشش به شمار میرود، میتواند بهانه لازم غرب برای ایجاد اجماع جهانی و لشکرکشی به این کشور را نیز فراهم نماید.

از این رو در شرایطی که فضای سیاسی و نظامی بحران سوریه در حال تغییر به سود نظام حاکم است، دور از عقلانیت است که بشار اسد دستور چنین اقدامی را بدهد. زیرا آمریکا پس از چندین سال اصرار بر حذف اسد از قدرت و پیش رفتن تا مرحله حمله نظامی، هفته قبل بدون تاکید بر کنار رفتن رئیس جمهور کنونی سوریه اعلام کرد سرنوشت (بشار اسد) را ملت این کشور تعیین میکند. همچنین ترکیه نیز به عنوان یکی از حامیان تروریست‌ها در چند ماه گذشته از سیاست‌های قبلی خود فاصله گرفته و در راستای برگزاری نشست‌های مخالفان سوری با نمایندگان دولت سوریه همراه با روسیه و ایران، اقدامات اثرگذاری صورت داد. بر این اساس تغییر فضای بین المللی و سیاسی در کنار پیشروی نظامیان سوریه، هیچ توجیهی برای از بین بردن دستاوردهای مزبور با به کارگیری سلاح شیمیایی توسط دولت اسد ندارد.

بنابراین هجمه رسانه‌ای و ایجاد جنگ روانی توسط شبکه‌های مورد حمایت و هدایت کشورهای ضد سوری مانند بیبی سی، الجزیره و العربیه نباید تعجب آور باشد. چرا که در دهه‌های اخیر و به دنبال گسترش استفاده از اینترنت و اهمیت یافتن اخبار در میان مردم، رسانه یکی از مهمترین ابزارهای پیشبرد اهداف سیاست خارجی کشورها و گروه‌های غیر دولتی شده است. و در این شرایط، شکل دادن به افکار توده‌ها میتواند با کمترین هزینه بازیگران بین المللی را به مقاصدشان رهنمون سازد. لذا موج گسترده علیه بشار اسد را در همین راستا میتوان ارزیابی کرد. چرا که این روند میتواند اجماع جهانی علیه نظام این کشور را شکل داده و بدین ترتیب زمینه‌های اقدامات غیرمشروع دولت‌های غربی و عربی در سوریه را فراهم نماید، همچنانکه نباید از احتمال دست داشتن این دولت‌ها در ایجاد حملات شیمیایی ساختگی در سوریه با هدف پیشبرد اقدامات مدنظرشان غافل شد.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/5945


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه این کشور

تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن

صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.